сряда, 16 февруари 2011 г.

Изключителни права: Sony "s1" PlayStation tablet (актуализирано)

Мисля, че за втората, какви големи Потребителска електроника дружеството не разполага с tablet да покаже? Правото, Sony. В действителност слух утроба е била чупи голи до средата на salacious Sony tablet tattle, откакто на Apple iPad е обявено през 2010 г. О разбира се, на Sony собственост до за разработването на прототипи, които попълвате "много важна позиция" някъде между собствените си Vaio PC състав и страничен Xperia възпроизвеждане на нейните Ericsson контакта между. Но това: zilch, Нада... до днес.

Имаме няколко таблетки, ние бихме искали да ви кажа за, започвайки с 9.4-инчов honeypot на таблета андроида 3.0. Детайли за които са били потвърдени чрез две много надеждни и независими източници. Известен със своята кодово име "s1" вътрешно, Sony е зает персонализиране Matias Duarte шестоъгълни клетки интерфейс към своя собствена спецификация. Въпреки, че ние сме скептични на Sony софтуер способности, ние съм била осигурена че на Sony работата е рязане край неща, създадени от талантливи инженерния екип spanning на Sony VAIO, четец, PlayStation и Sony Ericsson продуктови групи. Екипът се ръководи от VAIO организацията, но най-вероятно ще стартира като Sony продукт без VAIO марка, съгласно един източник. Построи преходи и елементи на потребителския Интерфейс на Sony сте създали потребителски опит, че съперници и понякога подобрява на iPad известен опит. Tablet себе си, ние сме каза, е 100 процента, фокусирани върху Qriocity, на Sony музика, игри, електронни-книги и видеоклипове в търсенето услуга, която току-що е била стартира в Европа. Идва инсталирани с Sony PS един игри, Bravia Media дистанционно и да, PlayStation интеграция--, въпреки че не е ясно ако, ще бъдат ограничени до отдалечен играят или ако андроида tablet ще бъде PlayStation пакет от сертифицирани. Един източник speculates, че той много добре може да се получи PlayStation игри печатът на одобрение с времето, то кораби--, но това е само educated предположение.

Актуализация: Сега имаме потвърждение, че S1 е наистина PlayStation сертифицирани като full-blown игри tablet. Ние също така сте преработен по-горе, за да се направи в началото, по-малко се е произнесла изображението.

Така че какво тази curvaceous mockup по-горе? Индустриален дизайн, описани за нас като "красива, най-доброто нещо" един източник е виждал от Sony. Щракнете върху чрез прекъсване и ние ще обясни.

Tablet на "обтичане" дизайн се разбира да напомня на собственика на нещо лично по начин, че тя поставя открит paperback, с пълнеж в гърба джоба или прегънат назад сама си така, че само една страница се вижда да чете списание. Промишлен дизайн, който също така дава таблетен показване достатъчно ъгъл спрямо удобно touch-type когато пускат на таблица. Той също прави блянове операция по-малко малко облагане на китката чрез изместване на центъра на тежестта на bulbous край на устройството както в нашите макет по-горе. Трик, предназначени да намалят въртящ момент, който прави 10-инчов таблетки неудобно да притежава блянове за продължителен период от време (при четене ebook, например). Така, че макар S1 е за един и същ размер и тегло като на Apple iPad, ние сме казал, че смята запалка тъй като повечето от теглото се поставя направо в ръка на потребителя и над китката. Естествено Използвайте екрана потребителски Интерфейс завърта, позволяващи правото или ляво handed и ние сме каза, че е все още удобно да държат в Пейзажен режим, където bulging край обикновено се съхранява в горната част.

Въпреки че tablet изглежда панел на кух 9.4-инчов капацитивна докосване, спортни 1,280 х 800 пиксел резолюция от разстояние, разстоянието между предните и опаковани панели действително е пълнени с батерия и на платката, включително Tegra 2 преработвател. Като такива вие няма да се висящи го от полица кърпа. Тя включва също както отпред и отзад-обърнати камери както и USB-А порт, който играе домакин на USB палеца устройства или мултимедийни устройства. Само физическите бутоните--обем и включено / изключено--се намират в края на всяка с отстъп страна. Има също възможността, че S1 ще функцията бутон "Q" (за Qriocity), но това решение не вече завършен, съгласно един от нашите източници. О и там е вградена, което ви позволява да контролни уреди, различни от Телевизора Bravia на Инфрачервения порт. Предната страна е завършен в гланцови черно, която седи подравнени с дисплея и продължава в един безпрепятствено почистване на гърба на tablet когато Недоловим матричен текстура се прилага за подобряване на сцепление. Долната част е създаване на Ница контраст камък сребърен цвят. Всички материали, ние сме каза, се чувствам много премия, въпреки че не е ясно ако говорим пластмаса, алуминий или нещо друго.

Това е така, цена и кораба дата? Ние сме каза, че целевата цена за само за безжичен интернет версия на S1 е бил предназначен да съвпада с iPad, но наскоро е бил bumped да $599 ($100 премия) с планираното кораб, септември--дата, която вече е пускани няколко пъти. Разбира се всички или част от това би могло да промени преди това, или може би получава консерви от целия проект. Ние не знаем. Какво можем да ви кажа, е, че Sony има друг шестоъгълни клетки tablet на строителните работи, които ние ще разкрие достатъчно скоро. До тогава този патентната заявка е намек за какво е да дойде.

Няма коментари:

Публикуване на коментар