неделя, 20 февруари 2011 г.

Intel да прекарват 5 милиарда долара за нови 14nm fab в Аризона създаване 4000 нови работни места на тази година

Intel да инвестира повече от 5 милиарда долара да изгради нов завод в Аризона

НОВИНИ АКЦЕНТИ

* Intel е изграждането на нова $5 billion-plus фабрика в Аризона.
* Fab 42 ще бъде най-напредналите, голям обем полупроводникови производствените мощности в света.
* Нов fab ще създаде хиляди строителство и постоянни производствените проекти на на Intel Аризона сайт.

ЧАНДЛЪР, Ariz., 18 февруари 2011 г. — Intel Corporation днес обяви планове да инвестира повече от 5 милиарда долара за изграждане на нови чип производствените съоръжения на своята страница в Чандлър, Ariz. Обявяването е направено от Intel председател и главен изпълнителен Директор Пол Otellini по време на посещение Президент Барак Обама в помещение на Intel Hillsboro, Ore.

Нови Аризона фабриката, определени Fab 42, ще бъде най-напредналите, голям обем полупроводникови производствените мощности в света. Изграждане на нови fab се очаква да започне в средата на тази година и се очаква да бъде завършено в 2013 г.

"Инвестиция позиции мрежата ни производство за бъдещо развитие," каза, Брайън Krzanich, вицепрезидент и Генерален мениджър, производство и доставка верига. "Тази fab ще започне операции на процес, който ще ни позволяват да създадете транзистори с функцията за минималния размер на 14 nanometers. За Intel производство служи като основа за нашите бизнес и ни позволява да предоставят на клиентите и потребителите водещите продукти в голям обем. Несъчетаните обхвата и мащаба на нашите инвестиции в производствената помощ, Intel поддържа промишлеността лидерство и устройства иновации."

Докато повече от три-четвърти от продажбите на Intel идват от извън на Съединените щати, Intel произвежда три-четвърти от своята микропроцесори в Съединените щати. Добавянето на този нов fab ще се увеличи значително на дружеството, американски производствения капацитет.

Изграждане на нови fab на водещите 14-нанометра процес позволява на Intel за производството по-мощно и ефикасно чипове за компютъра. Нанометра спецификацията се отнася до минималните размери на транзистора технология. Нанометра е един-billionth на брояча или размер на една деветдесет - хилядна ширината на средната коса.

"Продукти на базата на тези водещите чипове ще даде потребителите безпрецедентни нива на резултати и ефективност на властта през диапазон от компютърни устройства от висок клас сървъри за ultra-sleek преносими устройства," каза Krzanich.

Fab 42 ще бъдат построени като 300 мм фабрика, който се отнася до размера на вафли, които съдържат компютър чипове. Проектът ще създаде хиляди строителство и постоянни производствените проекти мястото на Intel Аризона.

За Intel
Intel (NASDAQ: INTC) е световен лидер в компютърни иновациите. Компанията проектира и изгражда основни технологии, които служат за основа на компютърни устройства в света. Допълнителна информация за Intel е наличен при newsroom.intel.com и blogs.intel.com.

Intel и логото на Intel са търговски марки на Intel Corporation в САЩ и други страни.

* Други означения и търговски марки, може да бъде поискано, собственост на други.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Няма коментари:

Публикуване на коментар