понеделник, 21 февруари 2011 г.

Запален: На Nokia Windows на възможност

Всяка седмица Рос Рубин допринася комутируеми на, колона за потребителя технологии. Може би тя ражда повтарящи се за стойността на удар да потънат в, но главния изпълнителен Директор на Nokia Стивън Elop пропусна nary възможност да защитят своята компания избор на Windows телефон като създаването си бъдещи смартфон. Nokia, каза той, е вземане "голям залог" на Microsoft и vice versa. Въпреки това Windows телефон е само един крак на Nokia стратегия, движение напред. Й "Напред милиарда" инициатива е свързано с телефони, в които Nokia и Microsoft не отговарят интереси. И на Nokia трети задача, създаване или планирането за следващата смущение, ще запази компанията връзвани на MeeGo операционната система.

В действителност Wall Street Journal behind-the-scenes погледнете как Microsoft-Nokia НАТО дойде да бъде, разкри, как тясно, той дойде да не се на всички. Nokia сериозно смятат Андроид за операционната система на избор за неговото смартфони и е само убеден по различен начин от големи проверка и изключителна гъвкавост да правите промени в операционната система Windows телефон 7. Поради това, за вниманието около на Nokia подбор на Windows телефон, то в крайна сметка нито гаранции на Nokia успех нито го dooms с неизпълнение смартфон пазара. Ето какво ще:

Печели хардуер. През последното десетилетие Nokia е бил последователно зад кривата за постигане на телефони в стъпка с популярни тенденции — RAZR-подобни тънки clamshells, QWERTY съобщения телефони и разбира пръст екологични сензорни екрани. През изминалата година пазара е се насити с голям сензорен екран плочи със случайни плъзгащи клавиатурата, които са били вариации на естетически iPhone. Уви най-вече от дизайн, сме виждали дори по-малко изменение в първата партида от Windows телефони от нас в андроида лагер. Ако Nokia иска да промени, той няма да различават атоми, както и бита да приведат стойност в неговата приети екосистема.

Облак услуги. Въпреки че компанията може да не са извършени du денят модерен форма фактор бързо да се, Nokia дълго време е да разбира мощност на облак. Въпреки това въпреки придобиване алкохолна преди няколко години, оптически вариращо мастило съобщението не е съобщена ефективно и сега има шанс, че--като Symbian--тя може да избледняват в сянката на офертите за на Microsoft. Nokia има някои силно оптически вариращо мастило услуги и могат да бъдат ключов диференциатор. С Windows телефон компанията трябва да ги повече функция и ги интегрира по-добре.

Превозвач взаимоотношения. Няма малко прогрес и малко надежда, Verizon безжичен е превключила да на Nokia LTE за домашна добити от Съда на GSM, но е все още много прогрес, трябва да се правят, ако последните коментари от Verizon CTO Тони Melone са показателни за нас превозвач чувства към Nokia Microsoft НАТО. Въпреки това, Microsoft може да бъде дар в тази връзка: Windows телефон 7, изстрелян с четири устройства в два превозвача в САЩ--повече от началния освен Symbian някога извършва--и на Windows телефона предшественик, Windows Mobile продължава да бъде продадено от всички четири превозвачи в Съединените щати. Противоречи на това, което дружеството е посочил, на Nokia битка тук, не е един от Андроид, но борбата за внимание противоположно на Windows телефони на Samsung и LG, които традиционно имат силна превозвач взаимоотношения и HTC, която е бавно сграда им.

Nokia е взето на една операционна система, подкрепено от компания с финансовите ресурси да остане в борбата за дългосрочен план, мощни състав на интегрираните продукти и услуги (макар и не всички еднакво привлекателен) и се фокусира върху потребителски опит. Да, ще трябва да плащат за лицензи за Windows телефон и работата на Windows телефон се довежда до по-широк диапазон от архитектури нуждите си телефон портфейл, но Microsoft изглежда са повече от компенсирани този разход.

Повечето от риска при на Nokia избор не изписване на грешен операционната система, но продължава да не избере една на всички. Сега, то той трябва да достави на всички три фронтове за подобряване на постоянната му смартфон в Съединените щати.

Рос Рубин е изпълнителен директор на анализ на промишлеността за потребителя технологии в проучване на пазара и анализ на УТФ групата на NPD. Гледните точки, изразени в комутируеми на са негова собствена.

This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Няма коментари:

Публикуване на коментар