понеделник, 21 февруари 2011 г.

Apple патентната заявка точки за плътна батерии, подобрени таксуване техника

От Шон Hollister осчетоводени Feb двадесетия 2011 15.00: 31 някои мислят десет часа Macbook батерия могъщата глоба, но ние сме щастливи да се каже, че Купертино не на напълно удовлетворени. AppleInsider петнистите чифт на Apple патентните заявки, подробно описание на подобрени начин да се juicing до тези клетки, литиево-полимер, който следва значително да се увеличи броят на циклите за презареждане, те може да издържи--или, по желание, позволяват Apple да използвате плътна батерии, които продължават повече от такса. Ние ще го счупят за вас: графиката в горния ляв ъгъл показва как Li-ion батерии в момента такса, първо много бързо (постоянен ток, увеличаване на напрежението) и след това по-бавно (постоянно напрежение, намаляващи ток) отгоре на клетките.

На какви Apple предлага, е многоетапно метод, изобразен на правото, когато текущата и напрежението търговията, да зареждате батерията, макар и да са далеч по-малко сериозни по физико-химия на електродите вътре. Както можете да видите в диаграмата на долния край, многоетапно Як-CV клетките загуба на много по-малко от техния потенциал след 300 цикъла на презареждане, но това е не всички ябълков варене--компанията фигури, че тя може да увеличи дебелината на електродите за подобряване живота на батерията (от колкото 28Wh/L, съгласно една диаграма) без отрицателен ефект благодарение на по-мек такса. Разбира се по-скоро ще имаме яденето на растителна графен supercapcitors, но това звучи като план за сега.

web coverage
This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Няма коментари:

Публикуване на коментар