четвъртък, 17 февруари 2011 г.

На Qualcomm FlashLinq далечни разстояния peer-to-peer комуникационни технологии demoed в MWC (видео)

От Дарън Murph осчетоводени Feb 16-2011 7: 17 PM взети вижте нашите AllJoyn практически тук на Световен мобилен конгрес? Можете да и след това да изберете тук. Назад? Добре. На Qualcomm FlashLinq е quasi-extension на AllJoyn, но за разлика от последната, това е патентовани разтвор, който действително изисква Qualcomm хардуер за изпълнение (за момента все пак; лицензиране сделки може да бъде в строителството). По същество това безжична технология позволява разрешен за FlashLinq устройства за смисъл до 4000 други FlashLinq устройства в радиус от до 1 км, която излага неща като WiFi и Bluetooth за срам. Разбира се, че е при "идеален" обстоятелства, но дори в subpar ситуации, диапазона все още следва да победим, съществуващите късообхватни алтернативи. Защо развиват разтвор като това? За един предприятията ще бъде целия му; Представете си Yelp! екземпляр, в който конкретно hones в за фирмите, които са разрешени за FlashLinq устройство на техните склад, който е реклама се занимава за тези, които спрете в и споменава, че FlashLinq изпраща 'em. На второ място социалната мрежа / ширина наркомани ще бъде върха за нещо подобно. След като връзката се прави, няма постоянна 15Mbps греда между потребители--това повече от достатъчно за videochats, поточни медии и поддържа игра в мрежа.

Основната разлика между това и безжичен интернет (заделянето на диапазон) е, че за разлика от WiFi,--, опериращи в нелицензирани спектър--FlashLinq изисква лицензирани 5 MHz дуплекс номер спектър. Това позволява контрол над намеса, която последователно повишава диапазон и устройството за плътност. Освен това тази система използва значително по-ниска мощност от BT или безжичен интернет, за да смисъл други устройства--само използвате мощност за откриване на два процента на времето, ние сме каза. След това много остава до във въздуха. Компанията все още е зачукване, които чипове ще кораб с поддръжка на FlashLinq, и тя ще бъде изчакване за резултатите от нейните опити SK Telecom, (която започва през април) преди комерсиализация дата. Съжаление нищо от това може да бъде retrofitted в по-стари устройства, но добрата новина е, че едва ли е ограничена до мобили. Разрешен за FlashLinq телевизори, лаптопи, в колата развлекателния системи, и т.н. могат да всички се използва да се създаде откриваемо мрежа на интерактивни доброто състояние, но разбира се, е трудно да се каже колко много успех, ще има Qualcomm в свят, вече зареден, с връзката Опции. Технология, себе си е доста завладяваща, обаче, е социална мрежа демонстрация вградени току-що миналия почивката. От хмел на, както и мъст играят, няма да сте?
Виж още видео на нашите концентратор!web coverage


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Няма коментари:

Публикуване на коментар