сряда, 2 март 2011 г.

Google spikes 21 злонамерен apps с броя на големи изтегляне от пазара на (актуализиране: Android 2.2.2 и до са имунни)

От Крис Циглер осчетоводени Mar 2-2011 6:48 ЧАСА сме сигурни, че разискванията на внимателно контролирано и curated среда като на Apple ап магазина срещу free-for-all като на Android пазар ще rage в идните години, но тук нещо да дъвчат: Google току-що премахнати някои 21 apps от пазара, в последния ден от издател, ще от Myournet за това всички видове Палави неща с вашето устройство. Престъпления, включват опит за корен телефона, качване на телефон информация (включително IMEI) които-знае-къде и--най-фрапантно бе прекъсването--добавяне задна врата която позволява допълнителен код, за да бъде притиснато и екзекутиран.

Най-малко част от apps са пиратски версии на съществуващите приложения, които са били re-uploaded при стойност 0 на потребителя, което ги прави привлекателен... и очевидно работи доста добре, защото 21 успява да часа над 50 000 файлове преди да пренесат. Това не е първото злонамерен apps са показали на смартфони--далеч от него--, но това вероятно е най-високата профил случай на първото лице ап магазина е инфилтриран от много лоши неща. Ако има сребърен облицовката, това че Google е извънредно бързо да се реагира след като Android полиция отчете ситуацията--сайта, казва той е по-малко от пет минути от времето те стигна до времето, apps действително е офлайн. Все още, това е малко Утешението, ако вече сте инсталирали вашата "свободен" копие на Супер история гума. Хит на източника връзки за пълния списък на развлакнени приложения.

Актуализация: Андроида централна изтъква, че типът на корен експлоатира, използвани в тези приложения е patched в Android 2.2.2 и нагоре, така че един връзката и връзката s собствениците трябва да се оправи; всички останали остава в студа, обаче, благодарение на vexing латентното за актуализиране на трети лица. Благодаря, Z!


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Няма коментари:

Публикуване на коментар